A Neurofeedback ILF tréning folyamata

A NFB tréning kezdete előtt minden esetben a legfontosabb, hogy pontosan meghatározzuk a páciens jelenlegi állapotát. Felmérjük a tüneteit, valamint meghatározzuk hogy mit szeretnénk elérni, mi legyen a kitűzött cél. Ennek érdekében első alkalommal egy konzultációval kezdünk, amely során elemezzük a tüneteket és egy tervet dolgozunk ki a cél megvalósítása érdekében. Ehhez egy kérdőívet szükséges az első alkalom előtt kitölteni, ezt együtt átnézzük és egy tréningtervet határozunk meg. A célok meghatározása után egy próbaülés következik, itt kipróbáljuk a javasolt felhelyezést, megmutatjuk hogyan történik egy kezelés.

A tréningtervben javaslatot adunk a tréningek számára vonatkozóan. Ez lehet 10 vagy 20 alkalom, attól függően hogy milyen jellegű a probléma vagy milyen célt szeretnénk elérni. Migrén esetén 10 alkalom után jelentős eredményt lehet elérni, de előfordulhat hogy súlyosabb esetben szükség lehet 20 alkalomra is.  

Mint minden terápia esetén, itt is előfordulhat a tünetek átmeneti romlása. Erről minden esetben a trénert tájékoztatni kell! Ez nem jelent rosszat, ez bizonyítja a tréning hatékonyságát.  

Egy tréning hossza 60 perc, amelyből a kezelés 30-45 perc attól függően hogy a páciens mennyi időt tud nyugalomban eltölteni. Kisebb gyerekeknél a 30 perc a cél eleinte. Minden alkalmat egy rövid megbeszéléssel kezdünk, az előző kezelés óta felmerült tüneteket átbeszéljük, majd következik maga a kezelés. Gyerekek esetén nagyon fontos, hogy a szülő minden olyan eseményről, tünetről tájékoztassa a trénert, ami az előző alkalom óta történt. Ez segíti a tréning hatékonyságát, jobb eredményt lehet elérni kevesebb idő alatt.

 

Feedback-Icons